La increïble invasió de les papereres  

Era un diumenge plàcid d’estiu, un dia perfecte per anar a la platja. El dissabte havíem preparat tall arrebossat, patates de bossa, síndria, unes cerveses i aigua; tot a la nevera amb els acumuladors de fred. A la bossa, un bon llibre, crema solar, el mòbil i una bossa d’escombraries.  

El tema de la bossa d’escombraries no és cap tonteria ja que amb això va començar tot. Després de gaudir del diumenge de platja, dinar sota el para-sol, fer una preceptiva migdiada…vam recollir tota la brossa. Jo vaig anar a la paperera a llençar la bossa, però la magnitud de brossa era tan gran que no hi havia espai per a la meva bossa. Us podeu imaginar la situació, oi? Vaig pensar que a l’aparcament trobaria un contenidor, però tampoc va ser així. Quan vaig arribar a les Franqueses vaig llençar la bossa al contenidor de rebuig. No vaig separar les fraccions; ho haig de reconèixer.   

Però la increïble invasió de les papereres va començar a les Franqueses al dia següent. Era dilluns al migdia i tornava de treballar. Tenia un paper de publicitat que m’havien deixat al parabrises i el volia llençar abans de pujar a casa. La paperera més propera a casa estava plena amb una bossa d’ escombraries . Era impossible llençar el meu paper.  

Al dia següent vaig observar que Corró estava ple de bosses d’escombraries dins de les papereres. Gairebé totes les papereres dels carres del poble tenien una bossa d’escombraries a dins, malgrat haver-hi contenidors a prop. En algunes hi havia caixes de pizza, en altres caixes d’embalatge… El fet és que les papereres semblaven un contenidor i no hi cabia ni un paper. Tot un misteri.  

Vaig fer servir l’aplicació de l’ Ajuntament, vaig fer fotografies i vaig escriure a “Misteris sense resoldre” d’aquella plataforma que no recordo. Buscava respostes. Com podia ser que les bosses s’haguessin dipositat a les papereres? Era producte d’una invasió alienígena? Una atac de zombis incapaços de veure que hi ha contenidors per fer recollida selectiva? O simplement un augment de l’incivisme al nostre poble? No ho sé, encara busco respostes.  

Lletraferit

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *