Can Giralt 

El passat 13 de juny, l’ajuntament va fer la presentació dels informes sobre l’edifici de l’agroquímica del Vallès, també anomenat Can Giralt. Una nau amagada dins el solar que hi ha entre la carretera de Ribes, cantonada amb la carretera de Cànoves,  davant de l’estació R3 de Corró d’Avall, per tant desconeguda per la majoria d’habitants de les Franqueses.  

Fa tres anys, l’Ateneu Popular La Tintorera en conèixer que aquest edifici estava en perill d’enderrocament per un pla urbanístic en l’espai que ocupa, vàrem engegar la iniciativa “Salvem Can Giralt”.  

Amb el suport de veïnes i veïns, dels grups municipals que van presentar la moció  i van demanar que la Diputació fes l’estudi de l’edifici, i la feina de la gent de La Tintorera, hem  aconseguit el compromís de l’actual ajuntament de no enderrocar la nau.  

Són diversos els motius pels que mereix ser conservat: com a testimoni del passat solidari amb la ciutadania i els refugiats durant la guerra civil, per la seva ubicació … I també perquè cal conservar el patrimoni arquitectònic-històric que encara ens queda al poble. 

Volem que Can Giralt esdevingui un espai públic per a les entitats, i sigui un centre social i actiu que dinamitzi la vida cultural i associativa de les Franqueses.  

Ateneu Popular La Tintorera 

@ATintorera 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *