El gaspatxo

L’estiu ja és aquí i el gaspatxo apareix a les nostres taules. És un plat ideal per la seva composició refrescant i nutritiva i, a més, ens ajuda a combatre els mesos d’estiu.

El gaspatxo està elaborat amb productes frescos i nutritius, propis de la dieta mediterrània: oli d’oliva verge, vinagre, pa, tomàquet, cogombre, ceba, pebrot i molta aigua. La seva elaboració és molt fàcil i ràpida i no únicament és famós pel seu color i el seu refrescant sabor, sinó també pels grans beneficis que aporta a la salut.

Un d’aquests grans beneficis és la hidratació de l’organisme, ja que és una beguda isotònica natural, sense sucres ni greixos naturals. I té un alt percentatge d’aigua i sals minerals (ferro, calci, magnesi, zinc, potassi i sodi).

El gaspatxo ajuda a reduir la fatiga, a millorar la digestió i a mantenir el pes. És important remarcar el seu alt contingut en fibra -un got de gaspatxo té 85 calories-, fet que el converteix en un plat depuratiu i desintoxicant, afavorint el tracte gastrointestinal.

Prengueu gaspatxo aquest estiu i carregueu-vos de vitamines i antioxidants, molt necessaris per a la nostra salut.

Bon estiu i recordeu-vos de seguir una hidratació abundant.

Christian Azañón Royo

Graduat en Infermeria

One comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *