Si jo fos l’alcalde…

“Si jo fos l’alcalde…!” Qui no ha dit alguna vegada aquesta frase? Us heu plantejat què seria el primer que faríeu si arribéssiu a dirigir l’Ajuntament de les Franqueses? Possiblement entre la ciutadania hi trobaríem opinions molt diverses, però les dades de la darrera edició del Dibaròmetre, una enquesta de la Diputació de Barcelona duta a terme a mitjans de 2022, ens indiquen quines serien les preferències dels franquesins.  

La resposta triada per un major nombre dels nostres veïns va ser “millorar la seguretat”. Un 8% dels enquestats es va decantar per aquesta opció, molts menys que al conjunt de la província de Barcelona, on el 13,4% dels ciutadans va establir el reforç de les polítiques de seguretat com a màxima prioritat. Entre les altres mesures que implementaria la ciutadania de les Franqueses hi ha “millorar el manteniment del municipi” (5,2%), “escoltar els ciutadans” (4,5%), “millorar la neteja” (4,5%) o “més polítiques per a la sostenibilitat” (4,5%). 

Els homes i les dones difereixen lleugerament a l’hora d’establir les seves polítiques. A destacar que ells expressen força més preocupació per les polítiques d’habitatge i en general per la millora de la gestió municipal, mentre que elles prioritzen les polítiques de seguretat, el manteniment del municipi i l’escolta als ciutadans. 

Però aquestes diferències són encara més significatives en funció de l’edat dels enquestats. Els més joves, de 15 a 24 anys, responen majoritàriament que si fossin alcaldes millorarien les polítiques d’atenció a la joventut (14,7%) i promourien més habitatge social (8,8%). Entre els sectors de mitjana edat, és on està més estesa la preocupació per la seguretat al municipi, mentre que una majoria dels més grans de 65 anys demanen una millora en l’atenció a la gent gran. Lògic, oi? 

Però alerta! Perquè si tothom, en major o menor mesura, es fa el milhomes (o la mildones!) en una tertúlia amb els amics o amb la família, el cert és que això de manar no sembla tan fàcil. La prova? Gairebé un de cada tres enquestats responen que no saben què seria el primer que farien si arribessin a l’alcaldia! 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *