Quan costa la Cremada de l’Ajuntament? 

Continuem posant llum a realitats a vegades desconegudes del municipi; en aquesta edició sobre la Cremada de l’Ajuntament. Segur que l’heu vist un munt de vegades i us heu preguntat “quan deu costar tot això”?
A Garbuix també teníem curiositat i ho hem preguntat als Encendraires,  els organitzadors de la Cremada. Però aquesta dada no l’hem aconseguit. Hi ha tanta gent que hi col·labora

  voluntàriament que es fa impossible calcular el cost real. Començant pels propis membres de la colla que hi posen un munt d’hores, i l’empresa que proporciona les grues, i la que facilita el servei de so, etc.  

Però més enllà del cost, els Encendraires ens han facilitat moltes altres dades que ens ajuden a entendre la magnitud del que significa l’organització de la Cremada.

Per exemple, que el 2023 van fer servir uns 19,5 quilos de pólvora, i que per dibuixar el perfil de l’Ajuntament amb foc –una de les imatges clàssiques de la Cremada- requereixen unes 412 flames. I el més important, perquè tot això surti, cal la implicació de 17 persones que hi inverteixen més de 50 hores, d’ençà que comencen a preparar-la a l’abril. Però si vols saber més dades sobre la Cremada, entra al web i consulta aquesta secció.

Hi ha alguna dada sobre la gestió municipal que us interessaria conèixer? Teniu alguna curiositat respecte a alguna entitat? Envieu-nos la vostra consulta a revistagarbuix@gmail.com i ens comprometem a fer-la arribar a aquelles persones o institucions que tenen la informació per respondre-la.  

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *